ELBURG – Vijf vechtersbazen heeft de politie samen met de marechaussee aangehouden na afloop van de vestingdag in Elburg, in de nacht van woensdag op donderdag.Het ging daarbij om personen die zich hevig verzetten bij hun aanhouding.

Sommigen gingen daarbij op de vuist met de politie of richtten vernielingen aan in de politieauto. Drie personen hebben de nacht doorgebracht in een politiecel. Een 27-jarige verdachte uit Elburg en een 29-jarige man uit Dronten die werden bekeurd voor wildplassen wilden bij het uitschrijven van de bon niet meewerken. De Elburger verzette zich hevig en vernielde de bril van één van de verbalisanten. Ook een 34-jarige man uit ’t Harde is aangehouden voor het beledigen en bedreigen van een politieagent en vernieling. De agent zag de man met een fiets over z’n schouder lopen. Toen hij de identiteit van de man wilde controleren weigerde ook hij iedere medewerking.De man bedreigde de agent en een marechausseeer met de dood. Onderweg naar het politiebureau richtte hij geboeid en al trappend in de politieauto vernielingen aan. 

Zijn vriendin, een 22-jarige vrouw uit ’t Harde probeerde de aanhouding van haar vriend te voorkomen en werd eveneens aangehouden. Daarbij sloeg de vrouw een politieagente. Het stel is in verzekering gesteld. In het cellencomplex in Apeldoorn heeft de man met zijn ring nog de deur van de cel bekrast. De schade wordt op hem verhaald en ook hier krijgt hij een proces-verbaal voor.Verder hield de politie in samenwerking met de marechaussee een 19-jarige man uit Kamperveen aan op verdenking van mishandeling van een 20-jarige Elburger. Een conflict tussen de twee leidde tot een vechtpartij, waarbij de Kampervener de Elburger op zijn gezicht sloeg. De man uit Elburg is ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd. Over zijn letsel is niets bekend. De tiener uit Kamperveen werd na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

{plusone}