voorlichting_N309_AC_tharde

Foto: Frank van Hattem

’t HARDE – Er was dinsdag 19 april veel belangstelling voor de voorlichtingsavond in AC Restaurant ’t Harde over de werkzaamheden A28-Eperweg. Zo’n 130 aanwezigen lieten zich door Wouter Palm van aannemer Heijmans informeren over de werkzaamheden. Die starten op 30 mei en duren tot 28 oktober. Er komt een nieuw, ruimer viaduct bij de A28-N309 bij ’t Harde. Automobilisten kunnen in de spits straks beter doorrijden. Er komen dubbele rijstroken en verkeerslichten. De aanpassingen maken de Eperweg in ’t Harde veiliger voor voetgangers en fietsers.

Maatregelen

De rijbanen onder het viaduct van de N309 worden verdubbeld. Daarnaast komen er dubbele rijstroken bij de afritten. Bij de aansluitingen N309 – A28 worden bovendien verkeerslichten geplaatst. Hierdoor kunnen de weggebruikers beter doorrijden tijdens de spits en dit maakt de Eperweg ’t Harde veiliger voor de voetgangers en fietsers. Het nieuwe en brede viaduct is nodig om deze aanpassingen aan de weg te kunnen doen.

Werkzaamheden

Het aantal rijstroken onder het viaduct wordt uitgebreid van 3 naar 5 rijstroken. De fiets- en voetgangersvoorzieningen worden verbeterd.Er worden verkeerslichten geplaatst bij op- en afritten.Het bestaande viaduct A28 wordt gefaseerd gesloopt en vervangen. Diverse tijdelijke maatregelen, zodat tijdens de bouw van het nieuwe viaduct het verkeer wel kan doorstromen.