Walibi_logoUtrecht, 27 augustus 2015 – Nadat Uitmetkorting.nl enige tijd geleden een vacature had uitgezet als Achtbaantester is inmiddels de uitslag bekend. Er is binnen elke categorie een winnaar bekend gemaakt. Totaal zijn er zes winnaars, één binnen de categorie: algemeen, budgetproof, lichamelijke beperking, psychische beperking, senioren en junioren.

De winnaar in de categorie ‘algemeen’ is Danielle. De 29-jarige Danielle is een echte achtbaanfanaat. Danielle is al in zo’n twintig verschillende pretparken in binnen- en buitenland geweest, waardoor zij de perfecte kandidaat is voor de baan. Opmerkelijk is dat de oudste sollicitant ook als winnaar uit de bus is gekomen. Jan van 89 jaar, die ieder jaar zijn verjaardag in De Efteling viert, mag weer aan het werk. Hij is gekozen om achtbanen te beoordelen vanuit het oogpunt van een senior.

De 35 geselecteerde kandidaten die door waren naar de verkiezingsronde als Achtbaantester 2015 hebben een week de gelegenheid gekregen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren.Dat het een spannende strijd was tussen alle deelnemers is wel gebleken aan het aantal gedeelde berichten op sociale media en de vele conversaties op forums. Ook heeft de landelijke media massaal aandacht gegeven aan een aantal expliciete deelnemers.

Halverwege de week kreeg Uitmetkorting.nl melding van verontruste deelnemers over de concurrentie. Meerdere deelnemers zouden via onnatuurlijke wijze en via geautomatiseerde systemen voor valse stemming hebben gezorgd. Dit heeft ertoe geleid dat de website tijdelijk offline is gegaan. Zij hebben hier direct actie op ondernomen en ervoor gezorgd dat alle valse stemmingen zijn gemonitord en verwijderd. Uiteindelijk zijn hierdoor alsnog de juiste winnaars bekend gemaakt.

Wat hebben de winnaars gewonnen en wat moet een achtbaantester gaan testen? De winnaars hebben twee entreekaarten gewonnen voor zeven verschillende attractieparken. De pretparken Efteling, Walibi Holland, Hellendoorn, Duinrell, Slagharen, Drievliet en Toverland. De winnaars gaan de achtbanen testen op comfort, het aantal loopings en het thrillgehalte. Maar ook de mate van misselijkheid na het bezoeken van achtbaan wordt vastgesteld. Dit allen om een zo breed mogelijke informatievoorziening voor toekomstige achtbaanbezoekers te krijgen.

Volgend jaar wordt de Achtbaantester wederom georganiseerd door Uitmetkorting.nl. Ook dan is iedereen weer in de mogelijkheid om te solliciteren naar deze uitdagende en spannende vacature.