svthardeZaterdag speelt ’t Harde al de tweede derby van het seizoen als het afreist naar Elburg voor het duel met ESC. Een wedstrijd tussen twee ploegen die op een betere competitiestart hadden gerekend.

De Elburgers verloren de eerste twee competitiewedstrijden van DSV en Olympia. De laatste twee duels toonde ESC tekenen van herstel, door gelijk te spelen tegen Hatto-Heim en de 2-0 winst afgelopen zaterdag in en tegen Oene. Met vier punten bezet ESC de negende plek.

’t Harde kon na een bewogen week eindelijk het eerste competitiepunt bijschrijven. Tegen koploper SVI leken dat er lange tijd drie te worden, maar in blessuretijd moesten de groenwitten toch de Zwolse gelijkmaker incasseren. Dat was een tegenvaller, maar de manier van spelen in met name de eerste helft moet vertrouwen geven voor een verder herstel.

Het zou prachtig zijn als dat tegen de Elburgers uitmondt in de eerste overwinning van het seizoen. De laatste keer dat ESC en ‘t Harde elkaar troffen in competitieverband dateert alweer uit het seizoen 2012/2013. Toen wonnen beide ploegen hun thuiswedstrijd. De derby aanstaande zaterdag op het Burgemeester Bode Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Yildiz.