svthardeZaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma tegen het voor S.V. ’t Harde onbekende FC RDC uit Deventer.

RDC is ontstaan in 2013 uit een fusie tussen Roda, Daventria en De CJV-ers. Laatstgenoemde trof ’t Harde in het verleden weleens in competitieverband. RDC speelde de eerste drie jaar in de tweede klasse, maar daar kwam afgelopen seizoen een einde aan. Slechts twee punten werden er gehaald, dit seizoen is men nog puntloos.
De Deventenaren hadden vorige week uitzicht op de eerste punten door tegen VSCO met 0-2 voor te komen, maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd en werd het 4-2.

Net als RDC heeft ’t Harde het ook moeilijk na de degradatie van afgelopen seizoen. Nadat de punten in het begin uitbleven volgde er weliswaar een serie van zeven punten uit vier wedstrijden, maar afgelopen zaterdag gingen de groenwitten stevig onderuit tegen een sterk en efficiënt Teuge.

De huidige elfde plek is te laag voor ’t Harde. Met nog vijf wedstrijden voor de winterstop moet er straks weer omhoog gekeken kunnen worden. Winnen in Deventer tegen RDC is dan een must. De wedstrijd op Sportpark Borgele begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Stegeman.