svtharde’t HARDE – De economie zit al jaren in het slop. Dit geeft spanningen op het maatschappelijke vlak maar het werkt bij s.v. ’t Harde ook door op het sportieve vlak. Niet zo zeer dat er niet gewerkt wordt bij de groen-wit formatie maar de efficiency hiervan baadt zoveel zorgen waardoor de opgebouwde buffer van de afgelopen jaren als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Wanneer je een angstige 3-2 overwinning behaalt tegen Hulshorst thuis, moet dit toch enigszins vertrouwen geven tegen nummer laatst SEH uit Heerde.

De maand oktober biedt sowieso bij uitstek wedstrijden, die voor het moraal vertrouwen moet geven om de teleurstellende start van de competitie enigszins te doen vergeten.

Terugkomend op het vertoonde spel tegen SEH kunnen we kort zijn want de einduitslag van 1-1 is zorgwekkend te noemen. Kansen in overvloed maar afwerking ver onder de maat. Verdedigend redelijk (drie van de vijf voldoende) middenveld dramatisch (vertragend en geen blik vooruit) aanvallend (eenlingen die voor eigen succes gaan).

Beseffend dat verliezen tegen de rode lantaarndrager voor commotie zou lijden kwam het realisme toch boven drijven. Meer duels willen winnen en proberen om een teamprestatie neer te zetten. Al met al leidde dit in de 90e minuut voor de gelijkmaker die eigenlijk de voorsprong had moeten betekenen maar een gemiste penalty levert nou eenmaal geen goal op.

Samenvattend is er een hoop werk aan de winkel bij s.v. ’t Harde voor degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn richting de uitvoerende partij. Neemt niet weg dat de uitvoerende partij het besef krijgt dat voetbal bestaat uit samenspel, automatismen, teamspirit en hier en daar een oogstrelende eenmansactie.