logo-politie-vierkantIn de nacht van vrijdag op zaterdag ontaarde een melding van een inbraak in Wezep in een wilde achtervolging over de Veluwe. De achtervolging ging door Wezep, Hattem en ’t Harde waar deze zijn besluit vond.

De verdachte persoon is aangehouden. Het politiekorps heeft aan deze achtervolging wel fikse schade aan het wagenpark overgehouden. Drie auto’s zijn beschadigd doordat deze geramd zijn of gebruikt zijn om de verdachte van de weg te drukken. Een auto lijkt total-loss.

Update: t Harde – De politie heeft in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 januari rond 02.45 uur een 38–jarige man uit Wezep aangehouden aan de Bovenweg in ‘t Harde. De man wordt verdacht van het plegen van een inbraak aan de Meidoornstraat in Wezep.

De politie kreeg rond 01.42 uur een melding van een inbraak aan de Meidoornstraat in Wezep. Een getuige had daarbij een man weg zien lopen. Direct zijn er agenten in de omgeving van dat adres gaan kijken. Niet lang na de melding zagen agenten een auto rijden die zij wilden controleren. De bestuurder ging er bij het zien van de politieauto snel vandoor en negeerde het stopteken van de politie. Via de A28 en A50 reed de bestuurder met hoge snelheid door Hattem waarbij hij op de Vechtstraat een politieauto, die op de weg gezet was als wegversperring, aanreed.

De agenten hebben direct de achtervolging weer ingezet en zijn achter de man aangereden die met hoge snelheid door Wezep, Oldebroek en ‘t Harde reed.

Aan de Bovenweg in ’t Harde heeft de verdachte, ter hoogte van de rotonde Bovenweg/Schietweg, nog een politieauto geramd. Een derde politieauto heeft de auto van de verdachte van de weg afgereden waarop de man de macht over het stuur verloor. Hij kwam tot stilstand tegen een hek van een weiland, daar is de man uit Wezep aangehouden. Niemand is gewond geraakt bij de achtervolging.

Bij de aanhouding bleek dat de verdachte onder invloed van alcohol was. De ademanalyse op het politiebureau wees 425 ug/l uit. De man is ingesloten op het politiebureau voor nader onderzoek.

Diverse mensen hebben de man zien rijden en moesten soms uitwijken voor de auto van de verdachte. De politie wil graag in contact komen met deze mensen en vraagt hen om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.