’t Harde op kwaliteit langs BAS

Na de week rust van vorige week (de wedstrijd tegen DSV werd afgelast) had BAS vandaag een zware dobber. Koploper ’t Harde kwam op bezoek en bewees waarom het nog zonder puntverlies is. De ploeg won verdiend met 0-3.

Toch kon BAS nog lang meedoen in de wedstrijd. Hoewel ’t Harde het beste spel liet zien en de grootste kansen kreeg, kreeg BAS ook een paar kleine kansen. Paul was dichtbij de 1-0 na een steekpass van Ane, maar zijn kopbal in de rebound van het duel met de keeper ging net naast.

Vlak voor rust waren er nog schoten van Paul en Sieberen, maar beide troffen geen doel. ’t Harde zette daar betere kansen tegenover. Een bal op de paal en een doelpunt, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel, tot groot ongenoegen van de bezoekers. Vlak voor rust werd het dan toch nog 0-1. Een vrije trap na buitenspel van BAS werd snel genomen, diep gegeven, breed gelegd en nog niet afgerond. De voorzet vanaf links werd echter weggestompt door Barend en zo richting de vijf meter, waarop de kansloze Barend moest toezien hoe een middenvelder van ’t Harde in een leeg doel kon inkoppen.

Counteren
De tweede helft werd nog een tikje zwaarder. BAS kreeg eigenlijk geen uitgespeelde kansen meer en ’t Harde bleef rustig doorcombineren. De belangrijkste gebeurtenis in de tweede helft was de blessure van Jeroen. Terwijl er eigenlijk geen bal in de buurt was, liep hij in de benen van een tegenstander. Dus met brancard van het veld af. De eerste berichten zijn niet echt positief. Wellicht dat hij zijn enkel heeft gebroken….

BAS bleef hopen op een gelukkige 1-1 uit een counter, maar na de 0-2 van ’t Harde was de wedstrijd gespeeld. Voor de statistieken werd het ook nog 0-3.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen IJVV 9, de enige tegenstander waar BAS nog niet tegen speelde. Die wedstrijd is belangrijker om te winnen om in het linker rijtje te blijven.

Ondertussen hebben we bericht ontvangen van Jeroen, die met chauffeur Reint richting ziekenhuis is gegaan. Uit de foto’s is gebleken dat er een scheurtje in de onderkant van zijn scheenbeen zit. Het onderbeen is in het gips gezet (natuurlijk in de BAS-kleuren). Volgende week mag het gips er af en kijken ze verder.