De autoinbraken eind mei lijken niet opzichzelf te staan, de eerste vier maanden van dit jaar is het aantal gevallen van woninginbraak en diefstal uit auto’s in vergelijking tot de eerste vier maanden in 2009 flink toegenomen in de gemeente Elburg. Vooral in ’t Harde is de toename bijzonder hoog. Er is sprake van vier keer zo veel woninginbraken en bijna vijf keer zo veel inbraken in auto’s. In totaal hebben er dit voorjaar twaalf inbraken plaatsgevonden en 29 diefstallen uit auto’s.

Een deel van de woninginbraken is mede het gevolg van woninginsluipingen doordat bewoners deuren open laten staan bijvoorbeeld omdat zij in de tuin aan het werk zijn (één geval bekend in de villawijk in `t Harde) of vergeten overdag deuren of ramen af te sluiten. Ook bij de diefstal uit auto’s blijkt in een aantal gevallen dat deze niet altijd afgesloten is of laten autobezitters waardevolle spullen in de auto achter.

Het advies is om deuren en ramen van woning en auto te sluiten, geen waardevolle spullen in de auto achter te laten en de politie te waarschuwen wanneer zij in de omgeving verdachte activiteiten signaleren.

Bron: De Weekkrant

Autoinbraak