logo-politie-vierkantAMERSFOORT – De politie heeft donderdagavond twee Amersfoorters van 40 en 43 jaar aangehouden omdat er een valse kentekenplaat op hun auto zat en er inbrekerswerktuig in hun voertuig werd aangetroffen.

Agenten in burger surveilleerden vanwege het Donkere Dagen Offensief onopvallend bij ’t Harde toen zij rond 22.00 uur vlakbij de toerit naar de A28 een verdachte situatie zagen. De twee Amersfoorters stonden buiten de auto en op de grond lag een kentekenplaat.

De politie besloot het voertuig en de mannen te controleren. In de auto lag inbrekerswerktuig, waaronder een breekijzer en schroevendraaier. Ook bleek op de voorzijde van de auto een andere kentekenplaat te zitten dan op de achterzijde. Vermoedelijk waren de mannen net bezig met het verwisselen van de platen.

De mannen zijn aangehouden en de kentekenplaten en hun gereedschappen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op. De kentekenplaten die niet op de auto hoorden waren gestolen. De herkomst van de gereedschappen wordt nog onderzocht.