Vroomshoopse-BoysVroomshoopse Boys 8 – sv ’t Harde 6      svtharde-6

 

Voorbeschouwing Bekerfinale ’t Harde 6

Zaterdag 14 mei zal een historische dag worden voor de spelers en begeleiders van ’t Harde 6.

De bekerfinale staat deze dag op het programma. De laatste keer dat er een senioren elftal in de finale stond is al een hele poos geleden.

De meeste spelers die zaterdag meegaan met het elftal, waren naar mening van de schrijver nog niet geboren.

De wedstrijd van deze dag gaat tegen de andere finalist Vroomshoopse boys 8. Wat weten we van dit elftal?

  • Ze hebben een goed scorende spits (Wout van Borssum) die er dit seizoen al een slordige 42 gemaakt heeft.
  • Ze hebben een totaal van 98 doelpunten voor en 28 tegen. Dit is dus meer voor maar ook meer tegen dan het 6de.
  • De gemiddelde leeftijd van onze tegenstander ligt aanzienlijk hoger dan onze ploeg. Dit betekent opnieuw dat er een wedstrijd gespeeld wordt tussen de fossielen en de shag-rokende, conditieloze mannen van het zesde.

Het elftal van Vroomshoop is inmiddels kampioen. Dit is dus een prijs die ze al gehaald hebben. Hopelijk voor het zesde blijft het bij die ene prijs.

Voor het zesde staat er zaterdag dus een moeilijke pot voor de deur. De finale werd trouwens gehaald doordat er werd gewonnen van het vijfde. Dit was voor de meeste van onze ploeg al een finale op zich. In deze wedstrijd hebben we laten zien dat we ook tegen op papier betere tegenstanders ons mannetje wel staan.

Voor het zesde kan het zelfs zo zijn dat er op 1 dag 2 prijzen worden gehaald. Mocht het zo zijn dat wij in de finale als winnaar van het veld stappen en onze concurrent van de competitie DSV, punten laat liggen, pakt het zesde op 1 dag dus de dubbel. Dit zal een unicum in Nederland zijn. Als dat de krant niet haalt, weet ik het ook niet meer.

Het zesde is, na de laatste training, op volle oorlogssterkte, terwijl er in de andere halve finale van de beker 2 spelers van Vroomshoopse Boys uit het veld zijn gestuurd. Deze spelers zullen dus een schorsing moeten uitzitten. Dit kan natuurlijk in ons voordeel werken, maar daar mag je van te voren nooit van uit gaan.

Waar we wel van uit moeten gaan is onze eigen kracht. Ons eigen spelletje. Dit betekent het balletje laten gaan en de tegenstander achter ons aan laten lopen.

Voor de supporters onder ons die zaterdag mee willen gaan om het vlaggenschip van de overige senioren aan te moedigen: Er is een bus geregeld. Deze bus zal rond 13:00 uur vertrekken van het sportpark. Tegen een kleine vergoeding kan je daar in mee rijden naar Hatto Heim, waar om half drie de match van het jaar begint.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Klaas Salverda. Dit is voor de ouderen onder ons een bekende, aangezien deze man jaren geleden de doelman van het eerste elftal van ons cluppie is geweest.

Hopelijk is de opkomst massaal, aangezien er voor de rest van de vereniging er in de middag niets meer op het spel staat.

Groeten en tot zaterdag

Peter