‘T HARDE – Haklander, één van de drie families die harde kritiek heeft geuit op woningstichting Uwoon omdat zij al tien jaar in onzekerheid verkeren rondom de winkels en woningen het winkelcentrum in ’t Harde is zo langzamerhand doodmoe van de ontstane situatie. ,,Van alle verspilde energie en tijd die er in is gestoken, maar wij kunnen geen kant op. We zitten al tien jaar in een papieren molen.”

,,Uwoon kan wel zeggen dat wij een second opinion mogen laten doen maar dat hebben wij vorig jaar al gedaan. Toen hebben we zelf al een tweede taxatierapport laten maken. Het gat is heel groot. Het probleem is dat er wel jurisprudentie is over dit soort vergoedingen, maar dat Uwoon zich daaraan niet houdt. Er is niet veel vertrouwen meer over.”

Volgens Haklander, die zich zowel als winkelier als particuliere woningeigenaar benadeeld voelt, zal geen makelaar een ontbindende voorwaarde opnemen in een koopcontract, die zo onzeker is. Er is immers geen zekerheid. De geloofwaardigheid van Uwoon is zo langzamerhand tot nul gedaald. Dan wordt ook nog eens gezegd dat het onwil van ons is, terwijl wij er juist het grootste belang bij hebben dat alles wordt afgewikkeld. Maar zelfs al gaan wij akkoord met het financiële voorstel dat Uwoon heeft gedaan, dan nog is niet zeker dat Uwoon een winkelcentrum gaat bouwen. In de brief staat dat zij daarover eind september vergaderen.

Ook bevat het voorstel tal van mitsen. Deze week gaan wij met Uwoon om de tafel maar het zou mij verbijsteren als daar iets uitkomt. Zij kunnen zo uit het project stappen. Voor ons als bewoners is het niet alleen een financiële maar ook een emotionele situatie. Elke keer zijn de deadlines verschoven, terwijl er jaren terug al een voorstel lag, dat veel beter was. De gemeentebestuurders en die van Uwoon krijgen keurig netjes hun gewerkte uren betaald, maar wij hebben na tien jaar nog nul komma nul en niks anders dan onzekerheid.”

Bron: Veluweland.nl