boni_logo’t HARDE – Diverse verenigingen in ’t Harde meldden zich de afgelopen weken aan op de website om mee te doen aan de spaarcampagne van BONI Supermarkten. Klanten kunnen vanaf week 40 acht weken lang muntjes sparen voor hun favoriete vereniging.  Bij elke € 10,- ontvangen ze een sponsormunt. Er werd via de website massaal gereageerd door het verenigingsleven. In totaal wordt er een bedrag van  € 200.000,00 verdeeld over de deelnemende verenigingen. Niet alleen sportverenigingen, maar ook toneelverenigingen, verenigingen met een algemeen nut of goede doelenverenigingen hebben zich aangemeld voor de actie.

In iedere plaats waar een BONI Supermarkten-filiaal is gevestigd worden uiteindelijk acht verenigingen ingeloot. Voor het filiaal in ’t Harde zijn de volgende verenigingen ingeloot: DSV ’61 Voetbalvereniging, scoutinggroep Gustaaf Adolf groep, Rij- en menvereniging de Werfhorstruiters, gymnastiekvereniging ODI, voetbalvereniging SV ’t Harde, chr muziekvereniging Tot ons genoegen ’t Harde, chr. Muziekvereniging Juliana Doornspijk. Binnen de campagne is voor het filiaal in ’t Harde is nog ruimte voor 1 vereniging met jeugdleden. Tot 31 juli kan deze zich nog melden op de website van de BONI Supermarkten (www.bonisupermarkt.nl) om deel te nemen aan de actie. In totaal kunnen per filiaal acht verenigingen met jeugdleden mee doen. Hier geldt de regel dat verenigingen worden toegelaten op datum en tijdstip van aanmelding.

BONI Supermarkten organiseert de Jeugdsponsoractie samen met het bedrijf PromUnique BV uit Nunspeet. PromUnique voerde eerder al actie met sportplaatjes van lokale verenigingen. Dries Huisman, commercieel manager van PromUnique: ,,We richten ons nu op verenigingen met jeugdleden. Het bedrag dat voor de verenigingen wordt gesponsord mogen ze besteden aan hun jeugdleden. Als er bijvoorbeeld nieuwe t-shirts of materiaal nodig is, dan kan dit dankzij de  BONI worden aangeschaft.” Het voornaamste doel is om de jeugd te mobiliseren. Sjon van Haaren, woordvoerder van BONI Supermarkt: ,,We sponsoren met onze supermarkten al diverse verenigingen. We willen graag dat de jeugd kennis maakt met verschillende activiteiten die in de dorpen en de steden plaats vinden. Door verenigingen financieel te steunen kunnen ze zichzelf optimaal profileren naar de buitenwereld toe.”  Het is de bedoeling dat de geselecteerde verenigingen tijdens de actieweken hun beste beentje op een ludieke manier voor zetten en met bijzondere demonstraties komen in de supermarkten. De jeugdleden mogen zichzelf een aantal keer presenteren aan het winkelende publiek. Verenigingen die net buiten de boot vallen, dingen volgend jaar opnieuw mee naar een plek in de winkelcampagne.

De loting voor de spaarcampagne van de BONI Supermarkten is onlangs bij notariskantoor De Lange Netwerknotarissen in Putten gehouden.