’t HARDE – Op woensdagmiddag 1 juni is het weer Buitenspeeldag. Op die dag staat buiten spelen en sporten in heel Nederland centraal, zo ook in ’t Harde. Kinderen en jongeren worden gestimuleerd om naar buiten te gaan. Want lekker buiten spelen en sporten is goed voor de ontwikkeling van kinderen en is vooral heel erg leuk.

Vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur is de Karel Doormanweg in ’t Harde omgebouwd tot een waar speelparadijs. Er is voor elk wat wils: een springkussen, een pannakooi, diverse spelletjes zoals zaklopen, spekhappen en een verkleedrace. Kinderen kunnen zich ook nog laten schminken. Iedereen is welkom: jong en oud en andere mensen uit de buurt. Onder het genot van een bakje koffie, thee of een glaasje fris kun je genieten van, of deelnemen aan, alles wat er gebeurt aan de Karel Doormanweg.

Het hoofddoel van deze dag is kinderen te stimuleren buiten te spelen en het belang van de speeltuin in onze buurt te benadrukken. Daarnaast biedt de dag natuurlijk de gelegenheid om kennis te maken met elkaar of gezellig samen te zijn. De Buitenspeeldag is een gezamenlijk initiatief van Nickelodeon, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Jantje Beton, de Vereniging Sport en Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland en Scouting Nederland. De Buitenspeeldag in ’t Harde wordt ondersteund door Stichting Wiel.