svtharde’t HARDE – De eerste helft van de competitie is ten einde waarin er zowel wisselvalligheid als een vorm van balans bij s.v.’t Harde te bespeuren is. Het gelijke spel uit bij koploper Hoevelaken en het gelijke spel thuis tegen nummer laatst kun je door het verrassingseffect tegen elkaar afwegen.

Het verlies tegen de nummer twee, drie en vier van de huidige stand is niet opmerkelijk te noemen maar daarentegen het verlies tegen de nummer negen, tien en twaalf des te meer. Wanneer je hier de winstpartijen tegen de nummers vijf, zes, zeven, tien en dertien tegenover stelt kom je uit op een bovenste plek in het rechter rijtje en ben je een middenmoter.

Toch had s.v.’t Harde de wedstrijd tegen EFC uit Ermelo vooraf beter moeten evalueren want het belang van deze thuiswedstrijd was groter dan menigeen deed vermoeden. De koppositie in de 2e periode was behouden gebleven, de winstpartijen ten opzichte van de verliespartijen waren voordelig afgesloten en er was een duidelijker verschil gekomen tussen het linker en het rechter rijtje.

Speculaties achteraf zijn uiteraard makkelijk in te vullen maar uit niets bleek dat ook maar iemand deze belangen na wilde streven. De Groen-witten leken weer goed van start te gaan maar door onoplettendheid en te traag reageren in defensief opzicht was de stand zomaar 0-1 door een goal van Rick Westerink. In het verdere verloop van de eerste helft was er weinig te melden en had het eerder 0-2 kunnen zijn dan dat ’t Harde aanspraak op de gelijkmaker mocht maken.

In de tweede helft waren er slechts twee lichtpuntjes te constateren waaronder een schot van Arnold Visch en een kansje van Henk Elskamp. In de 83e minuut was het EFC wat de wedstrijd definitief besliste door een doelpunt van Joey Schuur.

Een zeer zwak optreden van s.v.’t Harde wat als team te weinig bracht in een op voorhand toch heel belangrijke wedstrijd.