hokseberg_logoDe Hokseberg in topvorm! Zaterdag 9 november jl. was het tijd voor al weer het 2de deel van de Nationale Zwemcompetitie. Zwem en Polo Club “de Hokseberg” werd vertegenwoordigd door 19 zwemmers die weer top prestaties hebben neergezet.

De Hokseberg verscheen 38 x aan de start en de zwemmers wisten daarvan 28 sneller af te sluiten dan hun persoonlijk record! Joy de Wilde schoot op de 100m wisselslag als een vis door het water: zij verbeterde haar tijd met maar liefst 9 seconden en kwam op 1:44,36 uit. Onder de toppers waren ook Danique Drost, die ook op de 100 wissel een tijd noteerde van 1:52,89 wat een winst van 5 seconden betekende en Gideon Brink die 5 seconden van zijn oude record snoepte op de 25 meter vrijeslag. Dat ook de volwassen zwemmers goed op dreef waren bleek ook uit de tijden: Thyrsa Drost wist haar 2 jaar oude record op de 100 meter rug aan te scherpen tot 1:29,27 en schreef 1,5 seconden van haar record af. De rugcrawl was populair deze dag, Henk-Jan van ’t Hof verbeterde ook zijn tijd op de rug met 12 seconden en kwam op 1:32,01 uit.

De heren estafetteploeg met Matthijs Visch, Hendri Kroneman, Henk-Jan van ’t Hof en Jorik van Klompenburg wisten een eerste plaats te behalen op de 4x50m vrije slag. De prestaties worden nog eens kracht bijgezet door de uiteindelijk resultaten in de competitie, De Hokseberg klimt van plaats 10 door naar plaats 9. Met de stijgende lijn in de resultaten ligt plaats 8 binnen handbereik. Dat is aan de zwemmers om dit waar te maken in de eerste wedstrijd van 2014, in januari wordt het 3de deel van de competitie gezwommen en zal blijken of de Hoksebergers de stijging kunnen vasthouden.