svtharde’t HARDE – De eerste 25 minuten gebeurde er van twee kanten bijzonder weinig. Alles speelde zich af op het overvolle middenveld en kansen werden niet gecreëerd. Toch kwam Henk Elskamp in de 25e minuut zomaar oog in oog te staan met de Harderwijker doelman maar zijn afwerking faalde.

Vier minuten later was het wel raak toen de keeper een hard schot van Rick Veldkamp van zich af liet springen en Henk Elskamp de rebound benutte. Weer vijf minuten later werd een prima aanval over rechts netjes afgerond door Matthijs Engeltjes waardoor de brilstand in mum van tijd was omgetoverd in een 2-0 voorsprong.

Het had eigenlijk 3-0 met de rust moeten zijn maar de goal van Patrick van de Dragt werd door scheidrechter van de Beld afgekeurd doordat hij vooraf een overtreding had geconstateerd wegens vermeend keeper aanvallen.

Na de rust werden de mannen van trainer van de Geest sterker en werden ze hierbij geholpen door s.v.´t Harde toen Matthijs Engeltjes de bal over doelman Grootkarzijn kopte en de 2-1 kreeg een plek op het scorebord. Echte kansen waren ook in de tweede helft op één hand te tellen en waren de beste mogelijkheden voor s.v.´t Harde. Mistte Henk Elskamp halverwege de tweede helft nog een unieke kans op de 3-1, zo wist hij in de slotminuten wel definitief de trekker over te halen en de overwinning was een feit.

Een prima spelende achterhoede, een hard werkend middenveld en een effectief afronden van de geboden kansen waren de ingrediënten van een nuttige overwinning.