’t HARDE – Ruim 10 jaar geleden behaalde de Christelijke Muziekvereniging T.O.G. haar grootste successen uit de recente geschiedenis. Toentertijd promoveerden het toenmalige Groot- en Jeugdorkest in de concertzaal van de Hanzehof. Zaterdag straalde het A-orkest opnieuw op dit podium. Onder leiding van dirigent Wibrand van Norel piekte het orkest op het juiste moment tijdens het daar gehouden CBOW-concours.

De concertwerken Night Before Battle en Diogenes werden door de jury beoordeeld met 81,67 punten: een ruime eerste prijs! Dit was de derde plaats in een deelnemersveld van orkesten uit de 4e en 3e divisie.

Na een afwezigheid van enige jaren is T.O.G. was weer deelnemer in de 4e divisie op één van de landelijke concertconcoursen die worden georganiseerd door de verschillende bonden. Met een zwaar, maar zeer aansprekend programma wist het A-orkest o.l.v. Wibrand van Norel de jury te verleiden tot het geven van hoge punten.

De jury beoordeeld de volgende werken; Centennial Prelude van Jan Van der Roost als openingswerk. Daarna volgde het concertwerk Night Before Battle van Dean Jones en het optreden werd afgesloten met Diogenes van Jacob de Haan.

En fantastische prestatie voor de vereniging!