2014-01-11 Persbericht ZPCHZaterdag 11 januari beten de zwemmers van De Hokseberg het spits af in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Vol goede moed en natuurlijk goed uitgerust van de feestdagen, vertrokken 22 zwemmers naar Lelystad voor het 2de deel van de recreatieve Meerkamp.

Maar liefst 31 oude records werden naar de prullenbak verwezen, waaronder die van Thijs Groothuismink op de 25 meter rugslag. Zijn oude tijd van 40.10 werd vervangen door 31.52!

Ook Joy de Wilde scoorde fantastisch op de rugslag: op de 50 meter scherpte ze haar tijd van 51.77 aan tot 45.26. Tot de toppers behoorde ook Luuk van Laar die op de 50 meter schoolslag aantikte met een tijd van 1:08.71, een verbetering van 9 seconden!

De Hokseberg wist deze wedstrijd 11 keer een podiumplaats binnen te halen, waaronder 2 eerste plaatsen. Ook de estafetteploeg met Iris Bultman, Joy de Wilde, Declan Drost en Jan Post haalde een succes, zij tikten als derde aan in de race van de 4x 50 meter vrijeslag.
Met de behaalde resultaten komt de Hokseberg op een 3de plaats uit in het klassement, daarmee weten de zwemmers hun positie van 2013 vast te houden.

Volgende week zaterdag reist de zwemploeg van de Hokseberg naar Zutphen om daar te strijden in de Nationale Zwemcompetitie. Ook daar zijn de vooruitzichten goed voor prachtige resultaten!