n309Nadat in het 1e weekend de N309 is verlaagd wordt in het 2e weekend het viaduct gesloopt. Om de veiligheid te waarborgen is het afsluiten van de N309 daarom noodzakelijk. De afsluiting en omleiding is daarbij gelijk aan de 1e weekendafsluiting. Tussen vrijdag 8 juli 2016 (19.15 uur) en zaterdag 9 juli 2016 (23.00 uur) is de onderdoorgang A28 afgesloten voor doorgaand verkeer.

Bestemmingsverkeer van en naar ’t Harde dat onder het viaduct door wil, wordt in die periode omgeleid via de eerstvolgende op- en afritten: de aansluiting 17 (Wezep) en de aansluiting 15 (Epe). Houd rekening met extra geschatte reistijd van circa 15 minuten.

Fietsers en voetgangers kunnen dit weekend gebruik maken van het fiets- en voetpad aan de westzijde. Ook hulpdiensten, openbaar vervoer en landbouwverkeer worden door verkeersregelaars via de westzijde geleid (zie afbeelding: groene pijl). Het viaduct boven deze rijbaan wordt vrijdag overdag al gesloopt om de doorgang in het weekend voor deze weggebruikers te waarborgen.

Het verkeer op de A28 heeft geen last van de werkzaamheden, ook de op- en afritten van de A28 blijven gewoon open. Aangezien de sloopwerkzaamheden dag en nacht doorgaan kunnen omwonenden hiervan geluidsoverlast ervaren.