‘T HARDE – Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt op dinsdag 26 april uitgebreid aandacht aan het tragische ongeval wat op woensdag 2 maart, kort na 14.00 uur, plaatsvond op de Eperweg in ’t Harde. Bij het ongeval raakte een 76-jarige fietser uit Oosterwolde zwaargewond. Hij overleed dezelfde dag aan zijn verwondingen.

In de uitzending zijn beelden te zien van de plek van het ongeval en de omgeving, en er worden camerabeelden getoond van de vrachtwagen die mogelijk bij het ongeval betrokken was. Ook van enkele andere vrachtwagens die vlak na het ongeval op de Eperweg reden worden beelden getoond.

Bij het ongeval was vermoedelijk een vrachtwagen, of wellicht een ander voertuig, betrokken. Na het ongeval reed de vrachtwagen door. Het zou kunnen dat de bestuurder niets van het ongeval gemerkt heeft, omdat de fietser de zijkant van de vrachtwagen raakte. Ondanks alle politieonderzoeken, is dit voertuig, en de chauffeur, tot nu toe onbekend gebleven.

Zwaargewond
Het slachtoffer werd na het ongeval zwaar gewond aangetroffen op de rijbaan van de Eperweg (N309) ter hoogte van de parkeerplaats met de mobiele snackwagen. De politie vermoedt dat het slachtoffer vanaf het fietspad, de rijbaan per fiets wilde oversteken.

Een getuige zag op het moment dat het slachtoffer op die plek ten val kwam, een vrachtwagen in de richting ’t Harde rijden. Deze vrachtwagen reed door. Het enige wat over de vrachtwagen bekend is, is dat het mogelijk gaat om een rode trekker met een witte oplegger. In Opsporing Verzocht wordt een foto getoond van deze combinatie, toen het vlak na het ongeval een benzinestation aan de Eperweg passeerde. De politie doet een dringende oproep aan de chauffeur van de vrachtwagen om contact op te nemen met de politie. Hij reed op die woensdagmiddag 2 maart iets na 14.00 uur vanuit Elburg richting het dorp ’t Harde.

Camerabeelden
Naast de mogelijk bij het ongeval betrokken vrachtwagen, zijn er nog enkele vrachtwagens gefilmd die vlak na het ongeval hetzelfde benzinestation aan de Eperweg passeerden. In Opsporing Verzocht worden beelden getoond van deze vrachtwagens omdat de politie heel graag in contact wil komen met de bestuurders, en hen tot op heden nog niet heeft kunnen traceren. Ook worden er foto’s van de vrachtwagens in het blad Truckstar geplaatst om mogelijk meer duidelijkheid te krijgen.

Ook andere weggebruikers, die mogelijk iets van het ongeval hebben gezien, of kort voor of na het ongeval de plaats van het ongeval passeerden en nog geen contact met de politie hebben gehad, worden met klem gevraagd zich te melden. Tot slot zijn andere tips die iets met het ongeval te maken kunnen hebben nog altijd zeer welkom. Als er mensen zijn die mogelijk meer weten, worden zij dringend gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844.

Uitzending of internet
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht wordt dinsdag 26 april uitgezonden op NL 1 vanaf 21:50 uur. Het programma wordt herhaald op woensdagochtend op NL 2 om 11.15 uur. Het volledige item is daarna te bekijken op zowel de website van Opsporing Verzocht, www.opsporingverzocht.nl, als via de YouTube kanalen van Opsporing Verzocht en de politie Noord- en Oost-Gelderland.