svtharde‘t HARDE – Eibert Kroneman is ambassadeur van PEC Zwolle en sinds twee jaar voorzitter van sv ’t Harde dat vorig seizoen degradeerde naar de 3e klasse. ,,We kwamen één punt tekort. Dat was een grote teleurstelling. Maar niet getreurd; binnen drie jaar zijn we terug in de 2e Klasse. Daar horen we thuis.”

door Jackie Laterveer

Vooralsnog lijkt de terugkeer naar de 2e Klasse niet aanstaande. Na zeven wedstrijden staat ’t Harde op de zevende plaats. Kroneman: ,,Als je alleen kijkt naar de stand, dan gaat het inderdaad niet goed. Voetballend doen we het tot aan de zestien meter prima, maar vervolgens is er niemand die ‘m er in schiet. Ik noem dat domme pech of geen geluk. We zijn meestal wel de betere ploeg en moeten hier gewoon even doorheen.” Kroneman is ook van mening dat ’t Harde er beter voor staat dan het vorige seizoen. ,,We hadden toen een te smalle selectie. Die is nu breder én beter. Daarnaast hebben we een sterk tweede elftal. Sportief gezien staan de club er gewoon goed voor. Dat gaan we dit seizoen nog laten zien door in de top mee te draaien en een periodetitel te pakken. ’t Harde hoort in de 2e Klasse.” Niet in de 1e? ,,Nee, wij betalen niet. Dat zullen we nooit doen. Daarom stoppen onze ambities wat het eerste elftal betreft bij de 2e klasse.”
SV ’t Harde heeft wel andere ambities. Zo heeft de club veel aandacht voor de jeugd. ,,We hebben een speciale jeugdtrainer en vanaf vier jaar zijn zowel jongens als meisjes welkom op onze voetbalschool. Vooral het meisjesvoetbal is sterk in opkomst. Er zijn ruim 50 meisjes lid. Dat is toch zo’n tien procent van ons totale ledenbestand.” Verder heeft de vereniging twee G-teams en wordt er jaarlijks een G-voetbaldag georganiseerd met deelname van ploegen uit de hele regio. ,,Dat alles is typerend voor ’t Harde,” aldus Kroneman. ,,Saamhorigheid en het familiegevoel. Daar draait het bij ons om.”

In 2012 is de club gestart met het maken van verbouwplannen. ,,We willen gefaseerd het hele sportpark renoveren. Begin volgend jaar starten we met de kleedkamers.” Om de verbouw te bekostigen organiseert de club tal van activiteiten. ,,We willen ons niet diep in de schulden steken en een gezond financieel beleid voeren.” Zo organiseert de vereniging jaarlijks een kermis met tal van eigen activiteiten, wordt in samenwerking met Ko-Kalf een boerderijwandeltocht gehouden en op Hemelvaartsdag is er al meer dan 25 jaar een grote vlooienmarkt met ruim 20.000 bezoekers. Door het hele jaar heen is er hier altijd een hoop te doen.”

Vooralsnog wacht zaterdag eerst de derby tegen DSV ‘61 uit Doornspijk. Kroneman: ,,Die wedstrijd brengt altijd de nodige spanning met zich mee. De jongens zijn er warmer voor, er wordt fysieker gevoetbald en het publiek leeft verbaal mee.” En de uitslag? ,,We gaan winnen!”

(bron: Veluweland.nl)