svtharde’t HARDE – De eerste wedstrijd van de competitie was te gecontroleerd, de tweede te gemakzuchtig, de derde te lief en in de confrontatie met vv Hulshorst waren de Groen-witten simpelweg te bang. Iedere zichzelf respecterende voetbalkenner heeft de slechtste wedstrijd sinds tijden gezien van sv ’t Harde. In een eerste helft waarin je visueel een overwicht hebt komt sv ’t Harde via een prachtige goal van Dinand Dekker op een 1-0 voorsprong.

Door prima keeperswerk van Nick Grootkarzijn bleef deze voorsprong overeind tot aan de thee. Na rust verwacht je een getergde thuisploeg die het zoet van een eerste overwinning wil proeven maar alles bleek anders.

In de 57e minuut kwam v.v. Hulshorts op 1-1 door een doelpunt van Krijn Eckhart. Een minuut later wordt de doorgebroken Michiel Vlijm binnen de zestien dom onderuit gehaald en benutte Arnold Visch de strafschop op de juiste manier.

Doordrukken zou je zeggen maar opnieuw werd er na een voorsprong massaal terug getrokken en overheerste de angst voor een tegengoal. Wanneer je met die instelling voort borduurt dan kun je erop rekenen dat die valt en opnieuw was het Krijn Eckhart die beide ploegen op gelijke hoogte bracht.

Na een aantal wissels te hebben toe gepast bleek ineens dat sv ’t Harde ook vleugelspelers tot haar beschikking had en werd er zowaar vanaf de flanken voorgegeven.

Goudhaantje Henk Elskamp mocht ondanks zijn lichte blessure toch een aantal minuten meespelen en uitgerekend hij scoorde de zo belangrijke 3-2 die uiteindelijk de eerste drie punten van de competitie opleverde. Angst regeerde in een zeer matige wedstrijd met als pleister op de wond een overwinning.