‘T HARDE- Op 4 december 2013 vindt in Ontmoetingscentrum Jeanne d’Arc aan de Hertog Willemweg 3 in ’t Harde een voorlichting plaats met als onderwerp ‘Lichte dagen, donkere dagen’. Aanvang: 19:30 uur. Aanmelden en/of informatie: Mindfit, tel. 038 469 2608 of zwolle@mindfit.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Ieder mens heeft wel eens een ‘dipje’. Zo’n sombere bui kan allerlei oorzaken hebben, bijvoorbeeld een ruzie, een teleurstelling, ziekte of narigheid in de familie. Meestal verdwijnt die sombere bui vanzelf. Maar het kan zijn dat u zich somber blijft voelen. Hoe kun je voorkomen dat zo’n bui niet blijft hangen en overgaat in een depressie of overspannenheid?

Komend najaar wordt in de regio Noord-Veluwe een aantal bijeenkomsten georganiseerd over het omgaan met psychische klachten zoals somberheid en angst met het motto: ‘ Zorg om een ander. Zorg voor uzelf’. De activiteiten vinden plaats in het kader van de dag van de psychische gezondheid (10 oktober), de dag van de mantelzorg (10 november ) en de week van de opvoeding (7 tot 11 oktober).

De bijeenkomsten worden georganiseerd vanuit het Programma Depressiepreventie Noord-Veluwe. Dit project is een samenwerkingsverband van een aantal instellingen: GGD Noord en Oost Gelderland, Eleos Dichtbij, Indigo Centraal en Mindfit (onderdeel van de Dimence groep). Het project wordt gefinancierd door de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Informatie en aanmelden: Mindfit, 038 469 2608 of zwolle@mindfit.nl.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden