‘T HARDE – De eerste bewoners in het nieuwe centrumplan ’t Harde hebben donderdag de sleutels van hun woning ontvangen. Het gaat om vier seniorenwoningen van UWOON aan de Singel. De bewoners zijn de huidige huurders aan de Sportlaan. Zij konden met voorrang verhuizen, omdat die woningen gesloopt worden om fase 2 van het project mogelijk te maken.

Voor de bewoners is het best moeilijk om hun oude plekje achter te laten, maar zij kunnen met vertrouwen naar de toekomst kijken. De nieuwe woningen zijn ‘levensloopbestendig’, met zowel de slaapkamer als de badkamer op de begane grond, daarnaast staan de woningen dichtbij de winkels.

De bouw van het nieuwe winkelcentrum verloopt in een aantal fasen. De bouw van de seniorenwoningen was de eerste stap in het project en ging op feestelijke wijze van start op 16 december 2011. Onlangs vierden UWOON, Centrumplan ’t Harde B.V. en de gemeente Elburg de start van de volgende fase, waarin zo’n 2.500 vierkante meter winkelruimte en daarboven 26 koop- en 10 huurappartementen worden gebouwd.

Voor informatie over de koopappartementen kunnen belangstellenden iedere vrijdagmiddag van 15.00 tot 17.30 uur terecht in het Infocentrum in het winkelcentrum, naast de Wereldwinkel. De huurappartementen worden na de zomer aangeboden door UWOON.

centrum_tharde_woning