konijnen_bovenwegOverlast konijnen begraafplaats BovenwegDe afgelopen tijd hebben we regelmatig klachten ontvangen van burgers in verband met de konijnenoverlast op de begraafplaats aan de Bovenweg in ‘t Harde.

De konijnen beschadigen niet alleen bloemstukken en planten maar ze graven ook holen langs en onder de graven. Wethouder Wessel: ‘Begraafplaats Bovenweg ligt in een bosrijke omgeving, dus enige overlast is niet te voorkomen. Dit jaar loopt het echt de spuigaten uit, dit kan zo niet langer en moet worden aangepakt’.

De Provincie heeft toestemming verleend om de overlast aan te pakken. Dit gebeurd met behulp van vangkooien, fretten en het eventueel afschieten van de konijnen.

De Wildbeheereenheid heeft de heer Roskam aangewezen om de maatregelen uit te voeren. Inmiddels is de populatie met 13 konijnen afgenomen. De komende periode zal wekelijks het hekwerk worden gecontroleerd en zullen dagelijks de grootste holen/gaten worden dichtgemaakt. Wessel: ‘Het is heel vervelend allemaal en het raakt mensen die een bezoek aan hun dierbaren brengen’.

Bij de ingang van de begraafplaats is inmiddels een bord geplaatst met informatie.