wessel_vrachtwachten_bovenweginrijverbod vrachtwagensAfgelopen donderdag heeft wethouder Henk Wessel (AB) een inrijverbod voor vrachtwagens ingesteld bij de Bovendwarsweg in ’t Harde. Hij deed dit door een verkeersbord te onthullen, waarop het inrijverbod is aangegeven. Volgens wethouder Henk Wessel is daarmee een lang gekoesterde wens van de bewoners van de Bovendwarsweg in vervulling gegaan.

“Met name de geluids- en trillingsoverlast van het zware vrachtverkeer bezorgde hen veel overlast. Soms werden zij ’s morgens hierdoor uit hun slaap gewekt. De gemeente doet al vele jaren pogingen om hier een oplossing voor te vinden, waar mogelijk in goed overleg met de betreffende bedrijven. Zo hadden we met Van Werven een gezamenlijk belang in de aanleg van een rondweg om ’t Harde. Het vrachtverkeer van Van Werven had dan niet meer door de bebouwde kom gehoeven. Het is anders gelopen. En als alle andere mogelijkheden zijn uitgeput moet je, ondanks de goede verstandhouding met de transportbedrijven, duidelijke keuzes durven maken”, aldus wethouder Henk Wessel.

Met het inrijverbod op het wegvak tussen de Springberg en de Laanzichtweg bereikt de gemeente een daling van 99% van het zware vrachtverkeer op de Bovendwarsweg in ’t Harde. Overigens blijft ’t Harde-Oost met deze maatregel vanaf de Eperweg bereikbaar voor verhuiswagens en andere transporteurs.