ELBURG – Gemeentegenoten ESC en sv ’t Harde hebben in Elburg de punten gedeeld. De uitploeg kwam al snel op voorsprong, dankzij een doelpunt van Rico Leusink. Dankzij een kopal van Andries van der Beek kwam de Elburger Sportclub al snel op 1-1, wat direct de eindstand was.
ESC - ‘t Harde levert slechts spaarzame kansen op.

ESC – ‘t Harde levert slechts spaarzame kansen op. Foto: ADGFOTOGRAFIe.nl

Ondanks de hevige regen hadden vele fans de moeite genomen om de derby tussen de twee rivalen bij te wonen. Het grote spektakelstuk waar zij ongetwijfeld op gerekend hadden, bleef echter de hele wedstrijd uit. De bezoekers gaven hun traditionele aanvallende speelwijze op, om achterin minder risico te nemen. ESC had op zijn beurt de nodige moeite had om het spel te maken en gaten te vinden in de hechte defensie van ’t Harde.

Rustige wedstrijd

Het resulteerde in een tamelijk rustige wedstrijd, met aan beide kansen slechts spaarzame kansen. “Zij waren vandaag erg verdedigend ingesteld en speelden regelmatig met tien man achter de bal”, verklaart ESC-trainer Wout Sleurink het moeizame spel van zijn elftal. “Wij hebben veel ruimte nodig om ons spelletje te spelen en die hebben we vandaag niet gekregen. Toch hebben we het redelijk gedaan.”
“In het verleden speelden we achteraan vaak één op één”, verklaart ’t Harde-trainer Erwin Brem zijn meer defensieve spelopvatting. “Dat wilden we vandaag niet doen. We wisten dat Elburg goed omgaat met ruimte, terwijl ze moeite hebben het spel te maken. Dat bleek vandaag ook weer, omdat ze onder druk van het publiek vaak snel lange halen naar voren gaven.”

Verwoestend

In de openingsfase brak ’t Harde al snel door over de linkerflank via Michael Jeensma. Zijn voorzet bleef op randje zestien hangen, waarna rechtsback Rico Leusink de bal verwoestend in de onderhoek jaagde. “Je weet dat ESC er normaal niet veel tegen krijgt”, weet ook Brem. “Als je dan hun doelman weet te passeren, doe je het goed.”

Op zoek naar zege

Binnen de kortste keren was de oefenmeester zijn felbegeerde voorsprong weer kwijt, toen Andries van der Beek de bal overtuigend binnen wist te koppen uit een voorzet van Mark Jaket. De thuisploeg ging vervolgens uitgebreid op zoek naar de zege, maar kwam nooit door de defensie van ’t Harde. De bezoekers counterden nog enkele malen, maar ook zij kwamen niet tot serieuze kansen. ESC kwam nog het dichtst bij een zege met een afgedwaalde voorzet van Marco de Vries. De lat stond echter, net als vorige week tegen VSCO’61 uit Oosterwolde, een overwinning van de thuisclub in de weg.

Bron: Deweekkrant.nl