‘T HARDE – Het Gelders Oratoriumkoor bestaat uit 67 leden, die niet alleen uit Elburg maar ook uit de wijde omgeving. Alexander’s Feast van G.F. Handel en Psalm 42 ‘Wie der Hirsch schreit’ van F. Mendelssohn Bartholdy worden momenteel ingestudeerd en worden uitgevoerd in het voorjaar 2014. Het Gelders Oratoriumkoor doet een oproep aan alle (jonge) enthousiaste zangers; kom op dinsdag om 19.45 uur repeteren in de Maranathakerk aan de Bovendwarsweg in ’t Harde. Je bent van harte welkom tijdens een van de repetities om sfeer te proeven en de muziek te ervaren.

Het koor werkt projectmatig en studeert minimaal twee programma’s per jaar in. In het najaar kan dit zijn een oratorium of ander groot koorwerk, met solisten en orkest. Deze concerten worden gegeven in de Grote Kerk van Elburg. De voorjaarsconcerten zijn niet gebonden aan Elburg.

De ambitie van het koor is om koormuziek van niveau te laten horen. Van de koorleden wordt regelmatige thuisstudie verwacht. In elke repetitie is er veel aandacht voor stemvorming en techniek. Daarnaast wordt het koor elke vijf jaar door een professionele zangpedagoog doorgelicht.

Meer informatie op www.geldersoratoriumkoor.com.