Op zaterdag 6 oktober zijn er vijf inbraken bij de politie gemeld. Twee inbraken in restaurants en drie in woningen. De politie houdt een buurtonderzoek. Het Team Forensische Opsporing verricht sporenonderzoek.

Bij een restaurant aan het Stationsplein in Nunspeet kwamen inbrekers in de nacht van vrijdag op zaterdag binnen door een deur open te breken. Er is geld buitgemaakt. Dat gebeurde vrijdagavond ook bij een horecagelegenheid op een bungalowpark aan de Parallelweg in Hierden. Daar kwam met binnen door een raam te vernielen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een woning aan de Wisselseweg in Epe. Men had een ruit geforceerd om binnen te komen. Het is nog niet duidelijk of er iets gestolen is. Bij een huis aan de Vlierweg in Nunspeet heeft men een raam opengebroken. Er wordt nog gekeken wat er gestolen is. De inbraak is zaterdagmiddag gepleegd. Op diezelfde middag sloegen inbrekers toe bij een woning aan de Cristallina in ’t Harde. Door een ruit te forceren kwam men binnen. Vanuit het huis zijn sieraden gestolen.

De politie heeft de inbraken in onderzoek.