EPE – De provinciale weg tussen ’t Harde en Zuuk, van A28 tot de A50, is aan groot onderhoud toe. De provincie is echter vanwege bezuinigingen op de uitvoering, niet bereid alle weggedeelten van stil asfalt te voorzien. Met name bewoners van de Eper wijken Vegtelarij, de Burgerenk en de Enkwegbuurt hebben hiertegen geageerd.Ze vrezen geluidsoverlast. 

Niet de provincie, maar de gemeente Epe financiert het stil asfalt. Dat geldt voor het traject tussen Paalbeekweg en de nieuwe weg De Meent. De weggedeelten nabij Zuuk en tussen Koekenbergweg en de Paalbeekweg worden eveneens met stil asfalt uitgevoerd, maar dan betaald door de provincie.

Het groot onderhoud aan de N309 zou in 2013 uitgevoerd moeten worden.
Een andere belangrijke doorgaande verbinding in de gemeente wordt ook onderhanden genomen. Het betreft de Eekterweg in Vaassen. Bedoeling is volgend jaar al de markeringen van de weg aan te passen, een snelheid van maximaal 60 kilometer in te stellen en de weg te voorzien van meerdere zogenaamde asfaltplateaus. De ingreep vergt een bedrag van circa 129.000 euro. De helft van dat bedrag wordt betaald door de provincie.

Bron: De Stentor