logo-politie-vierkant’t Harde – Een inbrekers duo struint meerdere plaatsen af. Een verdachte werd aangehouden door oplettende burger. Politie zoekt naar de tweede verdachte.

Een auto die op zaterdag 26 december bij een woninginbraak in Hollandscheveld was weggereden werd gesignaleerd in Zwolle op de A28. Kort daarop vond er een poging inbraak in Wezep aan de Stationsweg plaats. De politieagenten kregen omstreeks 18.50 uur een melding dat dezelfde verdachte auto bij de Munnikenweg in ’t Harde was gezien. Daar waren twee personen met hetzelfde signalement uitgestapt. Samen met twee buurtbewoners werden de twee personen gezien en rennend achterna gezeten. De mannen waren duidelijk op de vlucht en sprongen over een schutting. Om 18.55 uur werd een persoon een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden door een burger en overgedragen aan de politie. De tweede man werd niet aangetroffen.

Later bleek dat er aan de Fennenkampweg in ’t Harde was ingebroken. De verdachte auto werd ook aangetroffen en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in en is opzoek naar de tweede man. Wie heeft bijzonderheden gezien of weet waar deze man is gebleven. Neem contact op met de politie 090 8844 of anoniem 0800 7000