tennisTijdens de ledenvergadering van 7 december jl. zijn de leden van tennisvereniging LTC ‘t Harde akkoord gegaan met het voorstel van het bestuur om te investeren in een nieuwe lichtinstallatie. 10 dagen later werd de handtekening al gezet onder de overeenkomst om in 2016 LED verlichting te laten installeren.

LED verlichting in 2016 voor LTC ’t HardeDe installatie-overeenkomst werd mede ondertekend door Energy One, Farnell en installatiebedrijf Hulst-Flier.

Bij de ondertekening van de installatie-overeenkomst werd door de tennisclub wel als ontbindende voorwaarde gesteld dat het doorgaan van de plaatsing van de LED verlichting afhankelijk is van de toekenning van de overheidssubsidie voor verduurzaming van sportaccommodaties. LTC ‘t Harde kan deze subsidie pas vanaf 4 januari 2016 aanvragen.

LTC ‘t Harde geeft zelf aan één van de eerste tennisverenigingen in Nederland te zijn die overgaat tot de aanschaf van LED verlichting en de allereerste vereniging in Nederland waarmee Energy One en Farnell een overeenkomst hebben ondertekend. LTC ‘t Harde wil hiermee haar bijdrage leveren aan het besparen van energie en aan een beter milieu.

Ook de gemeente Elburg, waarvan ‘t Harde een dorpskern is, heeft energiebesparing als aandachtspunt en heeft daarvoor 2016 uitgeroepen tot het jaar van de duurzaamheid. Naar verwachting zullen in de toekomst meerdere sportaccommodaties in de gemeente Elburg overgaan tot het laten plaatsen van LED verlichting.

Energy One en Farnell willen de installatie van de LED verlichting op het park van LTC ‘t Harde gebruiken als visitekaartje en als voorbeeld voor alle tennisverenigingen in Nederland, mede omdat de nieuwe verlichting zowel rondom de smashcourt- als de traditionele gravelbanen van de vereniging zal worden geïnstalleerd.