svtharde

De debuterende Melvin Boender en de na een kwartier ingevallen Arjen Kwakkel, blessure Robbert Strijkert, waren de enige twee spelers die nog iets van niveau lieten zien in een slechte wedstrijd tegen v.v.Oene.

Leuk voor de toekomst zou je zeggen maar we mogen niet vergeten dat de gevestigde orde op dit moment voetbal zonder niveau vertoond waardoor we ons grote zorgen moeten maken voor het restant van de competitie wat ook toekomst is. De eerste helft bood één kans voor de bezoekers die op de paal belande en kreeg s.v.’t Harde via Arnoud Kamerbeek en Michiel Vlijm twee niet te missen kansen maar men vergeet simpel de trekker over te halen.

v.v.Oene was duidelijk gekomen met het idee om de boel achterin lekker dicht te timmeren en gokken op de snelle en fysiek sterke voorwaartsen. Oogstrelend was het zeker niet maar het resulteerde wel in één van de weinige hoekschoppen. Door slecht uitverdedigen belandde de bal zomaar voor de voeten van verdediger Patrick Kamphuis die wel raak schoot.(0-1).

Na de rust had je toch het gevoel dat de gelijkmaker in de maak zou zijn maar het voorgenomen spelidee van Oene bleek toch gevaarlijker. Wist doelman Grootkarzijn nog twee keer toe redding te brengen op afstandschoten was het toch Joost Suidam die in de rebound de 0-2 aantekende.

s.v.’t Harde zette hierna meer druk en het resulteerde zowaar in de aansluiting toen de goed oplettende Arjen Kwakkel een prima gegeven voorzet met binnenkant voet afrondde.(1-2)

Het besef dat er weer punten verloren gingen tegen ploegen uit de kelder van de competitie en de druk van het laatste kwartier kwamen beiden te laat. Toch viel de gelijkmaker nog bijna waarbij opnieuw beide jeugdspelers de hoofdrol speelden maar de bal belande uiteindelijk net langs de verkeerde kant van de paal.

Prachtig om te zien dat de jeugd aan de deur klopt maar meer dan zorgelijk om bijna wekelijks te constateren dat de gevestigde orde zwaar onder de maat presteert en de killersmentaliteit ver te zoeken is.