In de ochtend van 5 januari komt de TV-ploeg van Z@pplive langs in ’t Harde. De kinderen van groep 8 van CBS de Duif  hebben snert gekookt en gaan deze verkopen in het winkelcentrum. De Boni heeft alle ingrediënten hiervoor beschikbaar gesteld. Ook zal er door enkele leerlingen uit de groep 8 van CBS De Duif gezongen en gedanst worden in het winkelcentrum om geld in te zamelen. Dit zijn natuurlijk niet de enige acties geweest; ze hebben kerstkaarten bezorgd om zo postzegels uit te sparen en dit geld in te zamelen, folders bezorgd, flessen ingezameld (statiegeld), Bingo in de Mariposa, nagels gelakt enzovoorts.

Op school heeft groep 8 het boek ‘achtste-groepers huilen niet’ van Jacques Vriens gelezen. Dit boek gaat over een meisje dat in groep 8 zit en leukemie krijgt. In februari wordt van dit boek een film gemaakt. KiKa heeft hier nu een actie aan gekoppeld; met je klas of vereniging zoveel mogelijk geld ophalen en als beloning hiervoor mag je dan gratis naar de film in februari.

Alle leerlingen krijgen € 3,- en moeten proberen hier zoveel mogelijk geld van te maken. Dit kunnen ze doen door bijv. iets te bakken en te verkopen, kaarten te maken enz. enz. Kortom, door hun talent te gebruiken!
Meer informatie van deze actie is hier te vinden, de uitzending zal zaterdag 7 januari op Ned. 3 te zien zijn.