Afgelopen week is voor de 2e maal in 2 weken ingebroken bij jongerencentrum ‘de Toko’ aan de Nijverheidsweg in ’t Harde.Ditmaal is er niet veel ontvreemd, maar veel van waarde was er ook niet meer over na voorgaande inbraak, aldus stichting WIEL; eigenaar van de Toko. De ravage is wel enorm, de inbrekers hebben huisgehouden met onder andere de poederblusser en verf.

“De Toko werd de afgelopen maanden druk bezocht door jeugd uit ’t Harde, maar na de eerdere inbraak van begin december is er momenteel weinig meer over om de jeugd een gezellig onderkomen te bieden”, vertelt Jan Willem Koopman. “Gelukkig hebben inmiddels al een flink aantal jongeren laten weten dat ze graag willen helpen om alles op te ruimen en daar waar mogelijk te herstellen.”

Hoewel de politie de nodige sporen heeft gevonden van de daders, zijn tips van harte welkom. Heeft u de afgelopen dagen iets gezien of gehoord in de buurt van de TOKO, dan willen wij u vragen dit te melden bij politie Noordoost Gelderland; dit kan eventueel ook anoniem.

“Mocht u iets te bieden hebben voor de TOKO, bijvoorbeeld een spelcomputer, muziekapparatuur, dvd speler, alarminstallatie, dan horen we dit graag”, gaat Koopman verder. “We gaan namelijk ons best doen om samen alles weer op te bouwen en dan is alle hulp welkom. Hiervoor kunt u contact opnemen met Stichting WIEL via tel. 0525-681212 of mail naar info@wiel.nl.”

inbraak_toko

inbraak_toko2