’T HARDE – Een hoogtepunt moest de feestdag zaterdag zijn bij sv ’t Harde, de club die met tal van activiteiten het 75-jarig bestaan een jaar lang viert.

En dat was het ook. Honderden leden, oud-leden en vrijwilligers kwamen af op de feestdag met vertier voor jong en oud. De vereniging werkte de hele dag toe naar de climax: de feestavond. Kinderen mochten zich uitleven met spelletjes, er waren reüniewedstrijden en een zeskamp zoals die al tien jaar niet meer in het dorp was gehouden. “De feestavond is dan het logische hoogtepunt van de dag, maar er zijn ook mensen die meer hebben genoten van de zeskamp of de reüniewedstrijd”, zegt Rick van ’t Hul, secretaris van sv ’t Harde en lid van de jubileumcommissie. Het weer viel mee en was geen spelbreker. “We hebben ’s morgens vijftien minuten regen gehad en bij start van de zeskamp. De start hebben we even uitgesteld. We wilden niet dat de deelnemers met een nat pak aan de zeskamp zouden beginnen.”

Een jaar lang is er van alles te doen bij de vereniging die 15 mei 75 jaar bestond. Het eerste team speelde in dit kader al tegen PEC Zwolle, een receptie en diverse jubileumtoernooien zijn ook al geweest. Op het programma staan nog jeugdclinics, voetballes van FCTwente-vrouwen, een quiz en een beachvolleybaltoernooi.

Sv ’t Harde heeft circa 360 spelende leden, met vrijwilligers en andere leden staat de teller in totaal op ongeveer 500 mensen. De vereniging is belangrijk voor het dorp, zegt Van ’t Hul. “Je ziet dat mensen veel met elkaar willen doen en voor elkaar over hebben.” De club heeft de zaakjes organisatorisch op orden, stelt de secretaris. “De spelers van het eerste komen uit het dorp zelf, daar identificeren mensen zich dan ook mee. En als je dan ook nog in de tweede klasse speelt, dan ben je wel blij, ja.”