zwaluwenburg_tharde’t HARDE – Kasteel Zwaluwenburg dateert in de huidige vorm uit 1728, zoals de Romeinse cijfers op de gevel onthullen. Van deze zogenaamde ‘havezate’ zijn op 14 september zes vertrekken voor publiek toegankelijk. Hiervan verkeren met name de barokke Pauwenkamer, de Ronde Gang en de Oude Keuken in overwegend authentieke staat.

Aangezien de genoemde vertrekken dit jaar precies vijftig jaar in gebruik zijn als galerie, valt er bovendien een groot aantal (hedendaagse) kunstwerken te bewonderen. Want hoewel de expositie ‘MensBeeld’ op 8 september is afgelopen, hebben de exposanten zich bereid verklaard hun werk tijdens de Open Monumentendag nogmaals te tonen. Zo zijn er schilderijen te zien van Esther Veerman, Freek van den Berg, Nelleke Ponsteen, Johan Gorter, Nel Koen en Corina Corvers, vintage collages van Marian Williams en sculpturen van Edith Janzen.

Kasteel Zwaluwenburg ligt tussen ’t Harde en Oldebroek (hoek Eperweg / Zuiderzeestraatweg), op ca. 400 meter afstand van de A. Vogeltuinen. Meer informatie: tel. 0525-681932 en op de Facebookpagina (onder de naam Galerie Zwaluwenburg).