t HARDE – Theater is iets magisch. Zodra je op het toneel staat, kun je iedereen zijn. Vanaf 7 oktober kunnen volwassenen met een verstandelijke beperking dit zelf ervaren. In tien lessen wordt toegewerkt naar een open les, waarin familie en vrienden kunnen zien wat de deelnemers hebben geleerd. Het is nog mogelijk om hiervoor aan te melden. Toneel Totaal is één van de eerste activiteiten die onder de noemer Gewoon Meedoen door Stichting Wiel wordt georganiseerd. Gewoon Meedoen is een verzamelnaam voor de inspanningen die gedaan worden om vrijetijdsbesteding voor mensen met beperkingen toegankelijker te maken. Inmiddels zijn er al veel meer activiteiten die onder deze noemer vallen. Soms worden deze door Stichting WIEL georganiseerd, maar veelal door lokale verenigingen.

De theateractiviteiten worden nog steeds door WIEL georganiseerd. Er is een nieuwe docente aangetrokken. Marleen Geerling is de theaterdocent die de groep met veel bezieling zal begeleiden. Zij werd in 1983 geboren en is nu theaterdocent en theatermaker. Marleen studeerde in 2011 af aan ArtEZ Academie voor Theater in Zwolle, waar ze nu nog steeds woont. Ze geeft les in het voortgezet onderwijs, maar heeft daarnaast ook regie gedaan bij o.a. Het Groninger Studenten Toneel. Toneel Totaal is voor Marleen een nieuwe uitdaging en ze heeft enorm veel zin om met deze groep van start te gaan.

Toneel Totaal begint op maandag 7 oktober om 19.30 uur en duurt tot 20.30 uur. Er zullen daarna nog 9 lessen volgen, waarvan de laatste de eindpresentatie zal zijn. Familie, vrienden en belangstellenden zijn dan welkom om te komen kijken. Voor 10 lessen betalen de deelnemers €40,-. De activiteit vindt plaats in wijkcentrum Jeanne ‘d Arc, Hertog Willemweg 3 in ’t Harde. Voor aanmelden of meer informatie, kunt u contact opnemen met Stichting WIEL, telefoon 0525-681212 of email: froukje.hempenius@wiel.nl