logo-politie-vierkantT HARDE/ZUTPHEN – Om de rechtszaak tegen de 54-jarige W.K. uit ’t Harde af te handelen, moeten er extra getuigen worden gehoord. Door drukte bij justitie kan dat echter pas eind september/begin oktober plaatsvinden.

K. wordt ervan verdacht als hulpverlener jarenlang jonge cliënten te hebben misbruikt. Dat zou tussen 2003 en 2008 zijn gebeurd met drie jonge cliënten die aan zijn zorg waren toevertrouwd.

Volgens de officier van justitie heeft de Hardenaar ook ontucht gepleegd met een 15-jarig meisje in 2006. En op 11 juni vorig jaar zou hij iemand in Doornspijk ernstig hebben mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij een gescheurde milt op, die operatief moest worden verwijderd.

K. heeft tijdens een eerdere zitting in januari bekend dat hij met twee minderjarige cliënten een seksuele relatie had gehad.

Dat de afhandeling van de strafzaak lang duurt, valt hem erg tegen, zei hij dinsdag tegen de rechtbank Zutphen.

“Mijn vertrouwen in justitie en politie is weg. Deze zaak is zo’n enorme slag geweest. Als ik zie wat het met mijn voormalige cliënten heeft gedaan en wat het heeft aangericht bij mijn gezin. Dat is afschuwelijk. Ik ben gelukkig veel buiten, dat houdt me op de been.”

Zijn advocaat deed nog eens het nadrukkelijke verzoek om haast te maken. “Mijn cliënt is er echt aan toe dat het wordt afgehandeld.” Al begreep zij ook dat de extra onderzoeksvragen nou eenmaal tijd vergen. “Dat is natuurlijk ook in het belang van meneer.”

In november komt de zaak opnieuw op de rol, als alle getuigen zijn gehoord. Dan wordt de hele dag uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling.