logo-politie-vierkantHattem, Wezep, ‘t Harde – Op maandag 21 januari vonden er aan het eind van de middag op de A 50 onder Hattem en op de A 28 onder Wezep en ‘t Harde kort achter elkaar enkele ongevallen plaats. Diverse mensen zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

De centrale meldkamer in Apeldoorn kreeg diverse meldingen over ongevallen door plotselinge gladheid op de A 50 onder Hattem. Een automobiliste uit Klarenbeek (gemeente Apeldoorn) moest afremmen omdat voor haar al een aanrijding was gebeurd. Haar auto ging door de gladheid tollen en botste op haar voorganger. Aangezien de vrouw nekklachten had, is zij door de brandweer uit haar auto gehaald. Na te zijn gestabiliseerd werd zij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 Kort daarop belandde een auto door de gladheid in de middenberm. Aangezien meerdere auto’s vervolgens in de slip raakten, is de snelweg uit veiligheidsredenen tijdelijk afgesloten geweest. Verder vloog een inwoner uit Apeldoorn door de gladheid met zijn auto via de berm over de kop, maar raakte gelukkig niet gewond.

 Op de A 28 onder Wezep raakte aan het begin van de avond een automobiliste uit Zwolle door de ijzel in de slip. Zij kwam in de middenberm terecht en haar auto liep behoorlijke schade op. Zelf kwam de vrouw met de schrik vrij.

Een automobiliste uit Zuidwolde werd na een ongeval onder ’t Harde met nekklachten naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. Terwijl agenten met hun auto met zwaailicht een beveiliging verzorgden bij één van de ongevallen, remde een automobilist af, raakte in een slip en botste tegen de politieauto. Deze hoefde niet afgesleept te worden, de andere auto wel.