Een 16-jarig meisje uit ’t Harde is vrijdagmiddag in Elburg aangesproken en onzedelijk betast door een nog onbekende man die haar de weg vroeg. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoekt getuigen.

Het meisje fietste rond 15:40 uur over de Eperweg, toen een auto haar inhaalde, ter hoogte van de Broekdijk stopte en de bestuurder haar aansprak om de weg te vragen. Het meisje is afgestapt en met de man in gesprek gegaan naast het fietspad. Toen de man zich ineens begon op te dringen en haar onzedelijk betastte, heeft het meisje aangegeven hier niet van gediend te zijn, heeft haar fiets gepakt en is weggefietst. Thuis heeft ze haar ouders verteld over het voorval, en is de politie gealarmeerd.

 

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Verkeer wat die middag over de Eperweg heeft gereden kan het meisje met haar fiets bij de man en zijn auto hebben zien staan. De man reed in een grote, oude, grijze auto. De man zelf is blank, heeft kort, blond stekelig haar en is naar schatting 20-25 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur en is ongeveer 1.80 m lang. Hij droeg vrijdag een donkerblauwe overall zonder mouwen, met daaronder een donker shirt met lange mouwen.

 

De man heeft mogelijk kort voor dit incident met zijn auto op de carpoolplaats aan de Zuiderzeestraatweg/Eperweg gestaan. Wellicht heeft iemand de man hier gezien, of zijn er mensen die het signalement herkennen.

 

De politie roept getuigen of tipgevers op om de politie te bellen via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).