Piet von Grumbkow schrijft op zijn site regelmatig artikelen en verhalen over ’t Harde in vervlogen tijden. Dit maal een bijdrage over de sportvereniging in de jaren 70.

Het voetbalveldje aan de Sportlaan, aan de achterkant van Mariposa was een echt knollenveld. Voordat we een wedstrijd speelden moesten we vaak wat molshopen plattrappen en wat oneffenheden wegwerken. Ook voor de doelen moest goed gezorgd worden. In de zestiger jaren waren de doelpalen nog van echt hout en sommigen waren behoorlijk beschadigd aan de onderkant omdat de keepers de gewoonte hadden de onderkant van hun voetbalschoenen “schoon te kloppen” tegen het houtwerk.

We speelden eens een wedstrijd tegen OWIOS uit Oldebroek en vlak voor de rust legde de scheidsrechter de wedstrijd even stil omdat een speler van OWIOS (waarvan ik me alleen nog een jongen herinner die Buisman heette en eentje die De Bikkel werd genoemd en opviel door zijn harde spel en zijn enorme bakkebaarden) verzorgd moest worden aan een merkwaardig letsel: hij had een forse houtsplinter in zijn onderbeen zitten, nadat hij tegen een doelpaal was gegleden.

En ik heb ook eens gezien dat een speler plotseling een natte glimmende witte streep over de achterkant van zijn sportbroek had lopen doordat hij even tegen een doelpaal had staan uitrusten, en vergeten was dat het hout nog wat nat was omdat ’s ochtends de doelen waren geverfd.

 

tharde_owios_Buisman_en_Bikkel

In het midden Buisman en daarnaast met nummer 12 De Bikkel.