‘T HARDE – “We zijn trots op de uitbreiding van ons clubhuis. Met eigen middelen hebben we die gefinancierd en de vrijwilligers van het bestuur hebben daarin veel vrije tijd gestoken.” Dit laten secretaris Bertus Jeensma en voorzitter Henk Elbertsen van ijsvereniging ’t Harde weten.

Midden november, de winter is in aantocht. De temperaturen kelderen en menig schaatsliefhebber kijkt al vol verwachting uit naar het komende seizoen. “Of het een strenge winter gaat worden dit jaar? Sommigen zeggen het maar ik doe daar nog maar weinig op” meent voorzitter Henk Elbertsen.

Het afgelopen winterseizoen verliep in ieder geval succesvol voor de ijsclubs in Nederland en ook in ’t Harde: “Normaal gesproken verkopen we tussen de 50 en 100 seizoenskaarten, dat waren er vorig jaar na de koude winter van 2010 toch wel 350. We zijn afhankelijk van goede winters als ijsvereniging, want de vaste kosten ook al is er geen ijs lopen wel gewoon door. We hebben van het gemeentebestuur geen subsidie ontvangen voor het investeren in ons clubgebouw.” Met de uitbreiding werd het mogelijk om de veegmachine te stallen en ontstond een nieuw kassagedeelte.

Het zevenkoppige bestuur is ‘s winters regelmatig langs de ijsbaan te vinden. Met de ijsvloer dweilen en sneeuwvrij houden: “We hebben er in zeer strenge winters bijna een dagtaak aan.” menen sommige bestuursleden. “We hopen op een week zeer strenge vorst, min 15 zodat mooi donker ijs ontstaat, en liefst zo weinig mogelijk sneeuw.”

Afgelopen zaterdag startte de voorverkoop van seizoenskaarten. Op 3 december staat de ijsvereniging met een kraam in het winkelcentrum van ’t Harde.

De ijsvereniging van ’t Harde heeft haar clubgebouw “De Venesloten” direct naast de ijsbaan aan de Eperweg behoorlijk uitgebreid. “We kunnen de veegmachine daar nu gemakkelijk in kwijt”. De ijsvereniging heeft bovendien deze winter een heugelijk feit te vieren. “We zijn in 1977 opgericht dus bestaan we in 2012 35 jaar.”

ijsbaan_tharde_uitbreiding