svthardeWaar ’t Harde in de eerste helft de meeste aanspraak leek te maken op een overwinning in de derby tegen ESC, waren het de Elburgers die in de tweede helft door doelpunten van Frik en de Vries aan het langste eind trokken.

’t Harde startte stroef aan de wedstrijd, de ploeg had zichtbaar moeite om de schroom van zich af te gooien. Een aantal korte balletjes boden ESC direct de kans om de ploeg onder druk te zetten.
Gaandeweg kreeg de ploeg van trainer Edwin van Egteren meer grip op ESC, dat steeds meer fouten begon te maken. Echter was de omschakeling naar een goede aanval veelal niet scherp genoeg. Mogelijkheden waren er met kansjes voor Bilal Bella en Henk Elskamp en een vrije trap van Terence ten Brink die in de korte hoek het doel net miste.

Net als bij ’t Harde kreeg ook ESC haar grootste kans na een fout. Het was echter Wesley Huenestein die zijn fout met de grote teen van zijn linkervoet zelf kon herstellen voordat de Vries de bal simpel in het lege doel kon tikken.
Na rust kwam er een ander S.V. ’t Harde het veld op. De ploeg oogde niet scherp genoeg en angstig om het ESC moeilijk te gaan maken. Beste mogelijkheid voor de groen-witten kwam van de voet van Michael Jeesma. Zijn geplaatste schot belandde boven op de lat buiten bereik van doelman van der Gaag.

In de 63e minuut kwam ESC op voorsprong door een geplaatste bal van Frik. De voorzet die aan de goal vooraf ging werd niet goed verdedigd, William Huenestein kon vervolgens uit de kluts de bal terug leggen op Frik, die daar wel raad mee wist.

’t Harde probeerde de achterstand teniet te doen, maar had vooral moeite met zichzelf. Jeensma speelde Michiel Vlijm vrij over de rechterkant maar diens voorzet belandde niet bij een medespeler.
In de slotfase gooide Wim de Vries met een tegendraadse kopbal de wedstrijd definitief in het slot, 2-0.

Een teleurstellende nederlaag voor ’t Harde in Elburg, maar tijd om te treuren is er niet. De knop moet om want volgende week wacht de volgende tegenstander en tevens koploper Hatto Heim. De ploeg van oud S.V. ’t Harde trainer Erwin Brem is uitstekend gestart in de competitie met 13 punten uit 5 wedstrijden. De wedstrijd in ’t Harde begint om 15.00 uur
Scoreverloop: 63e 1-0 Matthijs Frik, 89e 2-0 Wim de Vries

Opstelling S.V. ’t Harde: Davey Visch; Michiel Vlijm, Jordy Huenestein (78e Rico Leusink), Wesley Huenestein, Melvin Boender; Arnoud Kamerbeek, Terence ten Brink ©, Bram van de Worp (70e Menno van ’t Hul); Michael Jeensma, Henk Elskamp, Bilal Bella (70e Kevin van Renselaar).