De Stichting Wereldwinkel ’t Harde sluit haar deuren per 1 januari 2017. Deze sluiting vloeit voort uit het succes van jarenlang promoten door de Wereldwinkels van eerlijke handel. De Wereldwinkel vrijwilligers hebben decennia gewerkt vanuit een ideële achtergrond om arbeiders en boeren in derde wereld landen een eerlijke prijs te betalen voor hun producten. De laatste jaren heeft de commerciële handel zich steeds meer gerealiseerd dat het fairtrade certificaat een sterk verkoopargument is. Hiermee is het doel van de wereldwinkel voor een heel groot deel behaald.

De wereldwinkel op ’t Harde heeft deze verschuiving aan de lijve ondervonden en heeft de laatste jaren, ook door de deplorabele situatie van het winkelcentrum, steeds lagere omzetten behaald. De moeizame onderhandelingen over voortzetting in het nieuwe centrum met gemeente en projectontwikkelaar hebben onvoldoende zekerheid kunnen geven over vestiging en huur. Het bestuur van de stichting Wereldwinkel ’t Harde heeft daarom in overleg met alle vrijwilligers moeten besluiten te stoppen met haar winkelactiviteiten per 1 januari 2017.

De komende maanden worden alle artikelen met grote korting verkocht in de opheffingsuitverkoop aan Centrum 2-6. Hierbij geldt op=op, dus wees er snel bij om met de aankoop van dat leuke cadeau zowel ontvanger als producent gelukkig te maken.

Meer inlichtingen bij:
Jan van Dijken
Voorzitter Wereldwinkel ’t Harde
E: wereldwinkel.tharde@gmail.com