’t HARDE – Vorig jaar waren er ruim 400 bezoekers, maar deze keer hopen ze richting de 600 te gaan. De organisatoren van het Nederlandstalig Benefietconcert kijken uit naar zaterdag 13 november als in MFC Aperloo in ’t Harde de tweede editie gehouden wordt. “De opbrengst is voor de kankerbestrijding en dat spreekt veel mensen aan”, aldus Arie Plakke.

Samen met zoon Gerjan en buurman Jurgen Veeneman is Plakke ook deze keer vele uren bezig met de voorbereidingen op het evenement. “Vind ik helemaal niet erg. In onze familie- en kennissenkring hebben we verschillende mensen verloren aan kanker en daarom willen we er graag ons steentje aan bijdragen.” We schrijven begin 2009 als een kennis van de dochter des huizes een dergelijk concert wil opzetten. “Daar kwam helemaal niks van terecht en toen hebben we het zelf maar op ons genomen. We houden van Nederlandstalige muziek, dus dat kwam mooi uit.” De eerste editie leverde 5900 euro op voor het goede doel en het smaakte naar meer. Vader Plakke is samen met Veeneman bezig om de sponsoring voor elkaar te krijgen en artiesten vast te leggen. Zoon Gerjan daarentegen is handig op de computer en dat komt mooi uit voor onder andere het in elkaar zetten van posters en flyers.

“Het wordt er niet gemakkelijker op om sponsors te vinden, maar eigenlijk lopen we bijna overal wel wat op. Gelukkig kennen we de mensen van MFC Aperloo goed en een drukker in de kennissenkring is ook erg handig.” Middels commercials, flyers, posters en filmpjes doet men er alles aan het evenement onder de aandacht te brengen. Er zijn optredens van Franciska, Evening-Stars, Josje, Raymond, Willem van Hooren en Henri van Velzen. Ook Duo Majo, Linda Tapken en Edwin Geres zjjn van de partij. Een en ander wordt aan elkaar gepraat door Ali Osram. “Het is de bedoeling dat we ieder jaar een concert gaan houden. We gaan proberen de komende jaren grote namen naar ’t Harde te krijgen”, aldus Arie Plakke die een bezoek van Koos Alberts vorig jaar op het laatste moment zag afketsen. “Ik droom er zelf van om Jannes hier op het podium te zien. Daar ga ik de komende jaren alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.

Kaarten kosten in de voorverkoop 10 en aan de kassa van de Stadsweg 27 is dat 2,50 meer.

Info: www.nederlandstalig-benefietconcert.nl