’t HARDE – Wat heeft een vriendelijk gebaar van een inwoner van Dordrecht te maken met de organisatie van een groots benefietconcert op 3 december in ’t Harde? Een verband lijkt ondenkbaar. Maar wie de achtergrond kent, snapt dat het allemaal gaat om de vraag: ‘Do you really care?’ Toen zijn buren een huisuitzetting boven het hoofd hing, plunderde Arie Heijndijk uit Dordrecht zijn spaarrekening om de huurachterstand weg te werken. Hij betaalde € 6200,- en voorkwam hiermee dat zijn buren op straat werden gezet.

Muziekliefhebbers
Zanger Kees Kraayenoord plaatste dit bericht op zijn Facebook pagina. Dit leidde tot vele reacties, waaronder die van Elburger Dick Wijnhoud: ‘Als wij nu eens met z’n allen zorgen dat deze meneer z’n geld terugkrijgt…’ Omdat de discussie al werd gevolgd door Kees’ muzikale vrienden lag de organisatie van een benefietconcert voor de hand. Zanger Ralph van Manen: ‘Organiseer een concert en ik kom spelen. Het is mooi om een soort daad te stellen voor deze Dordtse man.’ Dit liet Dick Wijnhoud zich geen twee keer zeggen. Hij benaderde plaatsgenoot Jaap Westerink die al even enthousiast was over het voorstel. “We zijn beiden muziekliefhebbers. We kijken er enorm naar uit om een benefietconcert te organiseren binnen onze eigen gemeentegrenzen.”
De Tweede Mijl
Om alles mogelijk te maken werd contact gezocht met burgemeester Frans de Lange. Het werd een bijzonder gesprek. Het goede doel werd namelijk uitgebreid. De Lange vertelde over Stichting De Tweede Mijl, een inloophuis voor dak- en thuislozen in Amsterdam. “Deze stichting kan een financieel steuntje in de rug goed gebruiken. Zij worden niet gesubsidieerd en bestaan van giften. Een grote groep vrijwilligers verricht werk dat zeer veel betekent voor vele hulpbehoevenden”, aldus De Lange. Ook hier zijn mensen bereid hun eigen belangen aan de kant te zetten om voor een ander te zorgen. Net zoals bij het verhaal van de man uit Dordrecht het geval is.
Do you care?

“Gelukkig zijn er meer van deze verhalen bekend”, zegt Jaap. “toch zou het goed zijn om af en toe een signaal af te geven om hier bewust mee bezig te zijn. Een signaal van ‘Kijk om je heen!’ om te zien of je iemand kunt helpen”.
Daarom is voor het benefietconcert het thema ‘Do you really care?’ gekozen. Dick: “We hopen dat ons verzoek ‘Kijk om je heen!’ tot iedereen doordringt en mensen enthousiast maakt iets te doen! Er zijn buren met geldzorgen en er zijn daklozen die hulp nodig hebben. Maar gelukkig zijn er ook mensen die dat zien en die een helpende hand bieden. Om deze mensen daarbij te ondersteunen organiseren wij nu dit benefietconcert.”
Benefietconcert
Dankzij de brutaliteit en vrijmoedigheid van de organisatoren, maar ook dankzij de vrijgevigheid van vele andere partijen verloopt de organisatie van het benefietconcert voorspoedig. Er staan vele mooie optredens gepland: naast mooie muziek van Kees Kraayenoord en Ralph van Manen kan het publiek genieten van de ‘bluesy tunes’ van de Jay-P Band en van de afwisselende beats van de Soulclap DJ’s. Ook is er een heel bijzonder optreden van zandkunstenaar Gert van der Vijver. Gert gooit, strooit en schuift met zand op een verlichte glasplaat en verzorgt op die manier een onvergetelijk visueel spektakel. Kortom, een concert voor alle leeftijden, voor liefhebbers van muziek in alle stijlen.
Kaartverkoop

Het concert wordt gehouden op vrijdag 3 december in het MFC Aperloo, Stadsweg 7 in ’t Harde. Kaarten à €10,- reserveren kan via de website www.doyoureallycare.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over dit prachtige initiatief. Daarnaast zijn kaarten verkrijgbaar op de volgende adressen: in Elburg Bruna van de Pol, Primera en Christelijke Boekhandel ’t Anker en bij MFC Aperloo en Boekhandel Marsman in ’t Harde.
De opbrengst van dit concert wordt na afloop overhandigd aan Arie Heijndijk uit Dordrecht en aan een vertegenwoordiger van de Tweede Mijl.
Wie verhinderd is op 3 december, maar toch iets wil bijdragen kan een bedrag storten op rekeningnummer 3702.85.441 t.n.v. De Tweede Mijl, o.v.v. project ‘Do you really care’. Dick en Jaap: “Ons verzoek: ‘Kijk om je heen!’ en nodig vrienden en bekenden uit voor dit unieke concert.”

Bron: http://www.veluweland.nl/