‘T HARDE – Belangstellenden zijn van harte welkom op het Open Huis van wooncentrum Heidestate op zaterdag 2 oktober van 14.30 tot 17.00 uur aan Veldbiesweg 21 in ’t Harde.

Heidestate is de nieuwe woonlocatie van Careander in ’t Harde. Careander is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Het prachtige gebouw bestaat uit 27 eenpersoonsappartementen en een aantal gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een eetcafé en huiskamers.

Hier wonen sinds mei 2010 met veel plezier 27 bewoners. Ze zijn erg blij met hun nieuwe appartement.

Veel bewoners woonden voor hun verhuizing naar Heidestate in een rijtjeswoning, waar ze badkamer, keuken en woonkamer met een aantal groepsgenoten moesten delen. Nu hebben ze dit allemaal in hun eigen appartement. Qua ruimte en privacy zijn de bewoners er enorm op vooruit gegaan. Heidestate is in nauw overleg ontwikkeld tussen Careander en woningbouwvereniging U-woon. Heidestate wordt door Careander gehuurd van U-woon Elburg.

In Heidestate wonen bewoners met een verschillende mate van een verstandelijke beperking, variërend van bewoners met een lichte verstandelijke beperking die zeer zelfstandig functioneren tot bewoners die dagelijks meer begeleiding nodig hebben. In de zorg- en dienstverlening staat daarom de “zorg-op-maat- gedachte” centraal.

Heidestate is een wooncentrum met 24-uurs aanwezigheid van professionele begeleiding. De nabijheid van de begeleiders wordt door de bewoners als zeer prettig ervaren. De bewoners zijn trots op hun appartement en willen het gebouw op 2 oktober graag aan u laten zien. Naast rondleidingen door het gebouw zijn er ook een aantal feestelijke activiteiten zoals muziek, ballonnenkunstenaars, een goochelaar en als afsluiting om 16.00 uur een flitsend optreden van acrogymgroep “de Jolly Jumpers” (onder voorbehoud van droog weer).

U bent 2 oktober van harte welkom! Het Bier en De Baco’s staan klaar! De koffie en thee staat klaar!

Bron: Veluweland.nl