‘T HARDE – De politie heeft woensdagmiddag 9 maart, tijdens een passantenonderzoek op de Eperweg in ‘ t Harde (N309) met meer dan 100 weggebruikers gesproken, over het dodelijke verkeersongeval dat vorige week woensdag 2 maart daar plaats vond. Bij het ongeval kwam een 76-jarige fietser uit Oosterwolde (Gld) om het leven.

Tijdens het passantenonderzoek, dat tussen 13.30 en 15.00 uur werd gehouden, heeft de politie naast andere weggebruikers, ook met zo’n 25 passerende vrachtwagenchauffeurs gesproken. De gezochte vrachtwagen zat daar niet bij.

De gouden tip, die rechtstreeks zou kunnen leiden naar de betreffende vrachtwagen, is tijdens het passantenonderzoek niet binnen gekomen. Wel kreeg de politie enige informatie die nog verder moet worden uitgezocht.

Het passantenonderzoek was er op gericht om informatie te verzamelen over de toedracht van het ongeval en de identiteit van de chauffeur van een nog onbekende vrachtwagen, die bij het ongeval betrokken zou zijn geweest en na het ongeval doorreed in de richting van het dorp ’t Harde.

De politie sluit niet uit, dat de chauffeur het ongeval niet heeft gemerkt.
Het ongeval vond vorige week woensdag 3 maart plaats, kort na 14.00 uur, nabij de parkeerplaats met de mobiele snackwagen.

De 76-jarige fietser werd met ernstige verwondingen op het wegdek aangetroffen en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij later die dag overleed.

De politie gaat verder met het onderzoek naar de vrachtwagen en de chauffeur. Voor tips en informatie kan men bellen met de politie via 0900-8844.

passantenonderzoek_eperweg_politie